O gostišču

O gostišču

Gostišče s stoletno tradicijo

Gostišče Barbara

Gostišče Barbara se nahaja v središču Krmelja v občini Sevnica in ima stoletno tradicijo. Naselje je prežeto z bogato rudarsko tradicijo, tako je z rudarstvom povezano tudi gostišče. Ime je dobilo prav po zavetnici rudarjev sveti Barbari. V gostišču je temu posvečen rudarski kotiček, kjer se lahko pozimi grejete ob odprtem kaminu.

Pred gostiščem je urejeno parkirišče in na novo urejeno krožišče z vodometom, ki ga lahko opazujete s terase. Na njem se lahko osvežite z domačim sladoledom, krem rezinam ali torticami, ki jih delamo tudi po naročilu. Vsak dan vam so na voljo vsaj tri vrste malic, ob nedeljah pa nedeljska kosila. Sicer pa vse dni v tednu strežemo hrano po naročilu, ribe, pice, domače kmečke jedi in vseh vrst zrezkov.

Lastnica gostišča je Marija Rejc, ki poleg za tega vodi še za bližnjo, večjo restavracijo (130 sedežev) Prehrana pri Marjani, v kateri gostimo tudi večje pogostitve in praznovanja (poroke, obletnice, birmanske pogostitve …) ter zdaj že tradicionalno novoletno potrjenko, nudimo tudi prenočišča, na voljo pa vam je tudi druga lokalna turistična ponudba, kot so izleti, ribolov, tenis in drugo.

BARBARA SLIKA